Udskifte alle vinduer?

Nye vinduer og renovering af huset

I har længe gået og pønset på at få gjort det sidste ved huset. Bare et lille projekt. I har lige fået tjekket isoleringen i hulmurene, og det viste sig, at de er helt fine. Den gamle ejer af huset talte sandt: Den er ny – højst et par år gammel. Der er ikke nogen grund til at få isoleret. Derfor overvejer i nu at få udskiftet alle vinduerne i huset. Det er nemlig fra dem, at det trækker ind. Energieksperten, som kom og gennemgik hele huset sammen med jer, konstaterede det ret hurtigt og anbefalede, at I benyttede jer af håndværkerfradraget.

Meget at spare lige nu

Det vil lette lidt på skatteregningen – og helt sikkert vil det sørge for, at varmeregningen ikke bliver så stor som nu. (Det var, inden priserne på energi begyndte at stige så voldsomt, at energieksperten besøgte jer. Han kunne ikke vide, hvad der ville se få måneder efter hans besøg.) Nu, hvor I har fået en kæmpe varmeregning, er I ikke længere i tvivl. Udskiftning af vinduer overalt er nødvendigt. I har derfor haft besøg af en montør, som har taget mål talt vinduerne op, og som vil give jer et samlet tilbud. Han var flink. Sympatisk og hjælpsom. Han spurgte jer, dog, om I havde en præference: Skal det være vinduer fra Velfac, eller skal det være vinduer fra Rationel?

Da I ikke havde nogen som helst idé om, hvad der kan være fordele og ulemper ved vinduer fra den ene eller anden producent, svarede I, at det kom helt an på, hvor mange penge hele projektet kommer til at koste. Montøren blev glad. Fortalte, at han kunne se, at huset har fået en tilbygning på et tidspunkt, og at der derfor kan blive tale om, at han måske vil bruge vinduer fra begge firmaer. Da han nævnte det, blev din hustru opmærksom og bad ham om at sørge for, at huset fremstår fint og pænt. Ikke noget med at blande forskellige ruder og materialer. Montøren lod sig ikke slå ud. Nej, selvfølgelig ikke. Det kommer ikke på tale. Vi skal nok sørge for, at huset fremstår nydeligt.

Hvad siger vinduesfirmaet?

Du spurgte montøren, om det ikke er et job, som du selv kan udføre. Svaret var, at hvis du selv gør arbejdet, så formindsker du chancen for at kunne bruge håndværkerfradraget, fordi du vil ikke kunne få fradrag for den arbejdstid, du lægger i det. Du skal jo kunne dokumentere udgiften. Ydermere, montøren lovede, at hans firma vil kunne udføre arbejdet, inden håndværkerfradraget ophører den 1. april 2022. Et logisk og fornuftigt svar.

Et godt tilbud

I blev derfor enige om, at han vil sende dig sit tilbud i løbet af den kommende uge – og hvis I kan beslutte jer for, at hans firma skal udføre opgaven, så kan udskiftningen af vinduerne i huset være færdig allerede inden midten af marts.

Du går nu og venter på den mail fra montøren, hvor han beskriver, hvilke vinduer der skal anvendes fra Velfac og Rationel, og hvor. Og hvor meget I skal betale for at få udskiftet alle vinduerne.