Golfbanens skræk

Nu ved jeg ikke om I kan huske filmen hvor en uprøvet golfspiller pludselig blev berømt, fordi han kunne slå langt. Mit indlæg her har egentlig ikke så meget med golf eller baner at gøre – og så alligevel. Forleden da jeg var ude at spille sammen med en ven, faldt vel nærmest over et kæmpe muldvarpeskud.

Født på landet

Nu er jeg jo født og opvokset på landet så det skræmte ikke mig meget. Men jeg kunne da lige forestille mig en ophøjet person fra København, der slog en lang bold og landede i dette skud. Så kunne det nok være at de fik travlt med at få ordnet deres skadedyrsproblem.  Det er jo indlysende at man ikke kan spille og have muldvarpe på samme tid.

Dette græsgrønne tæppe også kaldet en græsplæne er lidt større dimensioner, skal være helt fri for alt muligt, der kan forhindre bolden i at løbe. Det minder mig i øvrigt om en anden film hvor der var en mosegris der kom op af hullet og tog bolden. I dag kan man sagtens bekæmpe mosegrise og muldvarpe uden at bruge muldvarpe fælder. I stedet bruger man en maskine, der putter røg ned i gangene og kvæler muldvarpene og mosegrisene. Der findes også en anden metode.

Vandrotter

Denne metode går ud på at gasse. Det er nogle små piller, man putter ned i skuddene, hvorefter de udvikler en gas, der kan slå muldvarpe ihjel indenfor nogle få timer. En mosegris, der også kaldes for en vandrotte, kan være rigtig svær at bekæmpe, da de laver mosegrise gange alle steder. Mange forveksler det dog med et rottehul i haven. Så har man huller i græsplænen, så skal man være på vagt, hvis man ikke vil have større problemer.

Mosegris – lyder jo nærmest som om, at de kun kommer, hvis der er en sø eller vandhul i nærheden.  Det er ikke helt sandheden. Man ser mange parcelhushaver, hvor de opstår nærmest ud af det rene ingenting.  Herfra spreder de sig hurtigt, selvom man putter majs og andre midler ned til dem. De er nærmest umulige at fange i fælder. Det har mange prøvet uden held.  Alle ønsker jo at haven ser pæn ud og man kan have sine blomsterløg og frugttræer i fred.  Gas til muldvarpe kan man ikke selv erhverve.

Hjælp mod skadedyr

Der skal man have hjælp til skadedyr af en autoriseret, der har gennemgået et særligt muldvarpekursus, da giften kan slå mennesker ihjel. Det er i Bund og grund rart, at man ikke skal spekulere på at giften kommer i de forkerte hænder. Det gælder særligt insektgift mod myrer og hvepse, hvor man skal passe på at der er ikke nogen der bliver forgiftet. Skulle det ske alligevel, findes giftlinjen hvor man kan hente oplysninger og gode råd til bekæmpelse af skadedyr med gift.