Sko eller ej?

Udendørs sko indenfor eller ej? At gå ind udefra med sko på er vane i mange vestlige kulturer og ikke normen i mange østlige kulturer. Men hvor meget skidt trækker vi med ind udefra? Gør det en forskel?

Brug ikke udesko inden døre

Ja, der bliver trukket meget skidt med ind udefra, hvis du ikke tager dine sko af, når du kommer hjem, og det kan give helbredsproblemer og allergier m.m.

Du træder i meget i løbet af en dag, og det tager du med til dit hjem, hvis du ikke tager dine sko af, når du træder ind hjemme. Det er særligt et problem, hvis du har tæpper, men også gulve kan opsamle skidt mellem revnerne.

Hvis det alligevel er mere praktisk for dig at gå ind med dine sko på, er det vigtigt, at du holder dit hjem meget rent. Gør det til en vane at støvsuge og vaske gulve ofte.

Det kan ikke anbefales at gå ind med udendørs sko, hvis du har tæpper i dit hjem. Tæpper er for svære at holde rene, og de holder på skidtet.

Brug gode sikre hjemmesko

Den bedste løsning er dog at skifte dine udendørs sko ud med nogle lækre hjemmesko. Det kan for eksempel være nogle i lammeskind. Så har du dine hjemmesko lige indenfor døren og kan tage dem på, når du træder ind.

Der findes både hjemmesko til damer og hjemmesko til herrer og sågar hjemmesko til børn, så hele familien skulle være dækket ind.

Den danske webshop – Shepherdshop.dk – har et genialt udvalg af hjemmesko og andre produkter i det bedste lammeskind, der fås.

Synes du hjemmesko er for varme om sommeren, kan I jo altid gå i bare tæer eller have nogle gode strikkede sokker liggende ved døren.

Det er også en mulighed med flip-flops. Bemærk dog, at du ikke bør bruge dem for længe, da de ikke er så gode for fødderne i længere tid af gangen.