Lyd fra højttalere

Hotelværelser er noget af det kedeligste jeg kender. Jeg har boet i dem i det meste af mit arbejdsliv, fordi mit job fører mig rundt i hele verden. Der er intet kedeligere end at lukke sig ind på hotelværelset og se det samme syn: en seng, et skrivebord, en stol og et tv.

Jobbet

Men sådan er det altså. Mit job medfører, at jeg kan blive udstationeret 3 måneder i Saudi Arabien eller 2 måneder i New York. Det kommer helt an på selskabet, som jeg har en kontrakt med. Jeg har naturligvis en lejlighed der, hvor jeg hører hjemme, men der kan som sagt gå rigtig lang tid, inden jeg kan komme hjem til min familie. Når jeg er hjemme, så har jeg fri i mange dage, og det er jo bare fedt, at jeg har tid til at være sammen med min søn og hans mor.

Lige i den her uge har jeg fri, og jeg har besluttet, at jeg skal have købt mig et par højtalere, som jeg kan tage med mig, når jeg rejser. De skal være små, så jeg kan have dem med i min kuffert. Jeg er nemlig glad for at høre musik og har en kæmpe samling i min mobils bibliotek. Men lyden fra mobilen er ikke så god, så en bluetooth højtaler vil muligvis kunne fritage mig for irritationen over den dårlige lyd.

Transportabel lyd

Der findes en masse små, transportable bluetooth højtalere på markedet. Mange af dem er små og flotte eller sjove i designet. De har dog ikke så stor kapacitet og lever ikke helt op til mine krav.

Efter min mening, så skal højtaleren have en god rækkevidde på mindst 10 meter, og så skal lyden altså være god. Batteriets levetid skal også være temmelig lang. Helst ikke mindre end 6 timer. Og hvis batteriet kan oplades via USB, så vil det være ideelt for mig. Så behøver jeg nemlig ikke at have flere adaptere med mig.
Den må også gerne være flot at se på. Ikke at jeg sidder og kigger på højtaleren, når jeg er på hotellet. Jeg kan bare godt lide godt design.
Jeg er ligeglad med, om den er vandtæt. Mange ekspedienter har forsøgt at sælge mig en højtaler med det argument. ”Den er vandtæt” – altså jeg tager den jo ikke med i bad. Men hvis den kan overdøve bruseren, så er det da ok.

De bedste højtalere

Jeg har set på mange højtalere, men kan ikke helt beslutte mig. Man kan få dem i alle mulige designs og med mange features. De fleste, jeg har set, vejer ca. 500 gram. Det er ok.
Priserne varierer virkeligt meget. Der findes meget billige bluetooth højtalere. Det kan godt være, at jeg skal købe en rigtig billig én, så jeg ikke ærgrer mig, når jeg glemmer den på hotelværelset. Når jeg skal hjem, kan det nemlig ikke gå for langsomt med at få pakket kufferten, og jeg har en tendens til at glemme ting og sager. Sidste gang var det barbermaskinen, jeg glemte.
Man kan også få rigtigt dyre højtalere. Men det gider jeg ikke. Det bliver for dyrt med tiden. Det har jeg da forudset. Selvom det kunne være fedt at få en med voice control. Der er så meget, man gerne vil have, ikke? Jeg har stadig min barnedrøm om en mixerpult for eksempel.