Yo yo vægten

Kender du ikke det, at selvom du er på slankekur og egentligt spiser ret fornuftigt så kører din vægt op og ned og det ser ikke ud til at der er noget stabilt omkring dit vægttab ud over at det svinger. Så er det vist på tide du får lidt mere styr på det så dit vægttab bliver mere stabilt.

Grunden til din vægt svinger er sikkert at du ikke helt har styr på din kost. Det skyldes typisk at du fokuserer på at spise mindre i stedet for at spise bedre. Det betyder så at du er meget sulten og hele tiden leder efter noget at snacke med. Din forestilling om slankekur er at spise mindre kalorier og finde nogle genveje. Rent faktisk er det dit tankesæt der skal ændres for at du kan begynde at se et konstant vægttab. Du skal ud over den forstokkede tankegang omkring at man skal spise mindre for at tabe sig.

Det handler om at spise mere af det rigtige, så er man heller ikke så sultne og kroppen ikke går i forsvarsposition. Det handler ikke om det modsatte, hvor man næsten sulter og tilrettelægger sin kost efter at man skal sulte. Så ender man nemlig med at spise en masse snacks af det forkerte og man får det man kalder en yo yo vægt, hvor ens vægt kører op og ned og der ser ikke ud til at være hoved eller hale i det og ikke noget som ligner et konstant vægttab. Det er typisk det der sker når man forsøger at snyde kroppen til at tro at man spiser sundt, men man spiser rent faktisk ikke sundt.

Hvis man skal tabe sig skal man spise flere langsomme kulhydrater, og det starter faktisk med en sund morgenmad, så er du igang.