Tips til at arrangere en konfirmation

54118 / Pixabay

At arrangere en konfirmation er en stor opgave. Det er en dag, som man som forælder har vidst ville komme i mange år i forvejen. Man har som forælder måske på forhånd gjort sig nogle tanker om, hvordan man ønsker dagen skal forløbe. Intentionerne kan være gode og mange, men inden man får set sig om er selve dagen lige om hjørnet, barnet er ved at afslutte de sidste timer i kirken og har helt styr på religion, samt familien er begyndt at spørge til, hvornår der bliver sendt invitationer ud til den store dag.

Alle er spændte på denne dag, da den ikke er som alle andre fester. Hvis man sammenligner med fødselsdage, som sker mange gange i løbet af et liv, så finder konfirmationen kun sted én gang i livet og derfor er denne dag så vigtig. Den unge har forberedt sig længe sammen med sin klasse og har måske udviklet sig mere end forældrene har opdaget. Pludselig kan det godt op for dem, at deres lille barn snart er på vej til at blive moden og voksen.

Som forælder kan man beslutte at påtage sig alt ansvar for planlægningen og forberedelserne til den store dag. Forældrene kan med fordel sætte sig ned og tale med den unge om, hvor meget denne ønsker at være en del af processen op til dagen. Det kan lette arbejdet for forældrene, hvis den unge tages med på råd og det kan måske dæmpe en begyndende nervøsitet hos den unge. Sommetider kan det i en uvis tid være en fordel at have et projekt at kaste sig over. Det kan eksempelvis være, at man som forælder viser sit snart konfirmerede barn denne side, og beder ham eller hende om at vælge en menu eller en buffet, som der skal bestilles til den store dag.

Ved at bestille maden udefra kan I i stedet for bruge tiden på andre detaljer omkring dagen. Det kan være at lave indbydelser sammen, finde tøj sammen til hele familien samt at tage en snak om, hvorvidt der skal pyntes op på en bestemt måde eller om bordopdækning skal have et bestemt tema. Måske er den unge blevet inspireret af sine klassekammerater og har derfor en masse input, som forældrene kan drage nytte af i planlægningen.

På en side som Fest-diner er der en masse forskellige menuer, buffeter og sammensætninger. Der er også mulighed for stort set at sammensætte sin egen menu til festen. Så har den kommende konfirmand mulighed for at sætte sit eget præg på denne del af festen også. Måske konfirmanden har nogle præferencer i forhold til valget af kød, hvilket der er muligt at tage højde for.

For at lette arbejdet yderligere for forældrene og familien generelt, så tilbyder de fleste cateringfirmaer at levere maden lige til døren – også ud til det lokale, hvor festen skal holdes. Ønsker I derimod selv at afhente maden er det selvfølgelig også en mulighed. Her vil maden også være forberedt, pakket og klat til jer, så I kan nyde tiden og festen sammen med jeres barn og hele familien.