Skab idyl i haven

Har du en stor flot have, som du ønsker, skal rumme endnu mere idyl, så er den bedste løsning altid at få en havebænk ind i billedet. Sådan en kan fås i mange forskellige størrelser og udseender, men hvilken en du vælger kommer helt an på hvad for en stil du går efter og hvordan resten af haven ser ud. Har du for eksempel et flot moderne hus med en lille minimalistisk have med få bed, så kan du passende gennemføre dette look.

En havebænk i sort giver nemlig det helt rigtige til dette udseende og ser samtidig også en af de billigste løsninger, hvis du ikke har lyst til at skulle ud og investere flere tusinde kroner i en bænk. Faktisk ligger prisen kun på 595 kroner. Denne pris kan kun slås af de allermest basale træbænke, men disse kan jo også godt passe perfekt ind i haven.

Vil du derimod op i luksusklassen og vil du have en havebænk der kan holde til det hele sæson efter sæson så kan du kigge efter en i Polyrattan. Du kender nok dette materiale fra terrassen, hvor mange er begyndt at få havemøbler i dette materiale.

Her kommer prisen dog også op på mange tusinde kroner, men luksusmodellen til 7.995 kroner. De færreste har lyst til at betale dette, så træbænken er nok det bedste valg du kan gøre dig. Om det skal være en naturlig træfarve eller du vil have den malet i sort eller hvid kommer som sagt an på hvilket look du går efter. Den hvide kan nemlig også gå flot ind i din have, hvis du har mange blomster eller har en havepavillon i hvid også.

Byg den selv

Men udover at bruge penge på at købe bænken i en butik, så er der en sidste mulighed som jeg selv har brugt og som absolut kan anbefales hvis du har hænderne skruet rigtigt på. Der er nemlig ikke noget i vejen for, at du bygger din egen version af en havebænk. Først skal du naturligvis have fat i nogle tegninger så du har en ide om hvad du skal bruge og hvordan den skal se ud, men dem kan du heldigvis finde mange af på nettet.

Dernæst handler det bare om at køre forbi dit lokale byggemarked eller din tømmerhandel og købe de materialer du har brug for. Selve processen vil afhænge af hvad det er du har planer om at bygge, men jeg vil vove den påstand, at du burde kunne bygge en hvilken som helst bænk i træ i løbet af maks en weekend.